Om gecertificeerd te zijn, dien je uiteraard te slagen voor de examens. Deze omvatten zowel theorie als veel praktijkervaring. Daarbij heb je de verplichting van deelname aan het mentorschap met Kim West, LCSW-C die al meer dan 20 jaar vermoeide ouders helpt. Eenmaal gecertificeerd dien je jaarlijks klinisch mentorschap en voortdurende geavanceerde training te volgen om de certificering als Gentle Sleep Coach te behouden.

Enkele onderwerpen die worden behandeld tijdens de opleiding:
- ontwikkelingen van het kind en welke invloed dit heeft op slaap
- slaapwetenschap en gedragstherapie
- hoe creëer je een veilige hechting tussen ouder en kind en het belang hiervan
- hulp en ondersteuning voor moeders die borstvoeding geven
- en uiteraard hoe pas je juist The Shuffle toe, de slaapcoach methode.

The Gentle Sleep Training

The Gentle Sleep Training is opgezet door Kim West LCSW-C, The Sleep Lady®. Het eerste en meest uitgebreide professionele slaapcoachtrainings- en certificeringsprogramma dat beschikbaar is.

Er geldt een uitgebreide en strenge toelatingsprocedure om deel te nemen aan deze opleiding. In de laatste stap hiervan bepaalt Kim West aan de hand van een interview, wie er mag deelnemen. Vervolgens doorloop je een opleiding van meer dan 80 uur van onder ander Kim West zelf, als haar team met een faculteitspanel dat bestaat uit 2 artsen, een psycholoog, een advocaat, lactatiekundige, postpartum doula's en een gezinstherapeut.

Een aantal top specialisten:
- DR. Shoshana Bennett, PhD. (Dr. Shosh):
Auteur en vooraanstaand specialist op het gebied van postpartumdepressie
- Dr. Anthony Loizides: kinder gastro-enteroloog
Specialist op het gebied van GERD en slaap
- Dr. Lewis Kass: directeur van Children's Sleep Center
Medische aandoeningen en slaapapneu bij kinderen
- Lindsey Biel, OTR/L: pediatrische ergotherapeut

Baby 0 maanden – 5 maanden

Voor baby’s van 0 tot 5 maanden is er een exclusief en geavanceerd apart programma. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat tot zes maanden de hersenen van een baby nog niet voldoende zijn ontwikkeld om te starten met slaapcoaching. Wel kun je vanaf enkele weken al werken aan slaaphygiëne ter voorbereiding op slaapcoaching. Deze strategie legt de basis voor een goede slaap op lange termijn. Dit onderdeel wordt gegeven door Heather Irvine en Brandi Jordan. Beide zijn gecertificeerd als pediatrische slaapcoaches, postpartrum doulas end newborn care specialisten. Brandi heeft een degree in kinder ontwikkeling, een Master in Social Work en gecertificeerd lactatiekundige. Heather is gespecialiseerd in Newborn gedrag en ontwikkeling, geestelijke gezondheid van baby’s en ook gecertificeerd lactatiekundige.

In dit onderdeel wordt ingegaan op:
– Milde slaapoplossingen en strategieën die effectief zijn en passen bij de ontwikkeling van een jongere baby
– Waarom de start van veilige hechting en geestelijke gezondheid tussen ouder en kind zo belangrijk is en welke invloed dit heeft op slaap
– Wetenschappelijke kennis van slaap in de eerste zes maanden en de ontwikkeling hiervan
– Het kunnen beoordelen of een baby al klaar is voor slaapcoaching wanneer het de leeftijd van zes maanden bereikt

Daarnaast wordt er geleerd om naar het totaal plaatje te kijken. Ieder kindje, iedere gezinssituatie qua dynamiek en iedere woonsituatie is anders.

Ben jij op zoek naar een slaapcoach? Heb je vragen over mijn werkwijze, pakketten of certificering?
Neem dan contact met mij op!